Björn anföll bil på Kolmårdens djurpark

KOLMÅRDEN(JJ). En björn har anfallit en bil, med en barnfamilj i, på Kolmårdens djurpark. - Bilen skakade till och ungarna blev alldeles tysta i baksätet, berättar Jonny Andersson för Norrköpings Tidningar.

Han hade sambon och barnen med sig på bilsafari i djurparken. Det gick runt en fullvuxen björn bland bilarna och plötsligt gick den till angrepp på bilen. Den högg till i kofångaren och släppte sedan och gick vidare. Det är oklart vad som orsakade attacken. 

Alla i familjen klarade sig utan fysiska skador och försäkringen täcker de skador som uppkom på bilen. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser