Björn anföll bil på Kolmårdens djurpark

KOLMÅRDEN(JJ). En björn har anfallit en bil, med en barnfamilj i, på Kolmårdens djurpark. - Bilen skakade till och ungarna blev alldeles tysta i baksätet, berättar Jonny Andersson för Norrköpings Tidningar.

Han hade sambon och barnen med sig på bilsafari i djurparken. Det gick runt en fullvuxen björn bland bilarna och plötsligt gick den till angrepp på bilen. Den högg till i kofångaren och släppte sedan och gick vidare. Det är oklart vad som orsakade attacken. 

Alla i familjen klarade sig utan fysiska skador och försäkringen täcker de skador som uppkom på bilen. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser