Bilister skrämda och faschinerade av älg

SÖDERTÄLJE(JJ). En vilsen älg både skrämde och intresserade bilister vid Genetaleden i går. – Vad rädd jag blev. Tur att det inte hände något. Tänk om någon kommit åkande i 100 blåst. Folk kör som galningar, säger Mervi Laukkanen till Länstidningen Södertälje.

Älgen gick över Genetaleden och Holmfastvägen och skrämde upp flera bilister. Men flera bilister stannde också för att beskåda skogens konung. 

Tomas Runnqvist är en av Södertäljes viltvårdae. Han pekar på att det är vanligt att älgar tar sig in till områden med bebyggelse, med fallfrukt, i början på älgjakten. 
Det här rapporterar Länstidningen Södertälje.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser