Bilist smet från lodjurspåkörning

En jägare bevittnade när ett bilist körde på ett lodjur vid Hogstorp, cirka 15 km norr om Uddevalla. Bilisten struntade i att anmäla påkörningen till polisen trots anmodan från andra trafikanter.

Vid påkörningen kastades lodjuret i backen för att sedan resa på sig och försvinna in i skogen. Jägaren som körde efter den påkörande bilisten stannade och lovade att anmäla det inträffade till polisen.

När jägaren flera timmar senare kontrollerade om anmälan verkligen gjorts framkom det att bilisten struntat i att anmäla olyckan. Det hade också gått så många timmar att ett effektivt eftersök inte var rimligt. Förmodligen skadades lodjuret vid påkörningen. Kollisionen inträffade i närheten av en fårhage.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser