Bilist polisanmäld för viltolycka

Kristianstad (JJ) En 30-årig bilist är misstänkt för brott mot jaktlagen och jaktförordningen efter att ha kört på ett rådjur och ringt polisen först efter två dagar.

Den nya lagstiftningen som infördes vid årsskiftet ser ut att bli inkomstgivande för staten. Tidigare behövde ingen anmälan göras om djuret inte syntes skadat. Nu krävs anmälan så fort klövvilt eller Kronans vilt är inblandat i en olycka, oavsett hur det går för djuret. Om inte så väntar dryga böter.
Den misstänkte bilisten ringde först två dagar efter olyckan till polisen sedan mannens försäkringsbolag upplyste honom om hans skyldigheter. Personalen på länskommunikationscentralen som tog emot mannens anmälan tyckte dock att fallet skulle prövas.
Mannen har nu förhörts av polisen i Broby och ärendet kommer att lämnas vidare till åklagare.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser