Bildspecial: Varg gick in i Bollebygd!

Tomas Jansson trodde knappt sina ögon när han upptäckte en varg utanför Bollebygd, ett samhälle mellan Göteborg och Borås i Västra Götaland.

Tomas kom körande med sin bil på vägen mellan Seglora och Bollebygd när han upptäckte den oskygga vuxna vargen.

Tomas stannade bilen och plockade fram kameran som låg bak lastutrymmet. Sedan kunde han följa efter vargen som ogenerat travade på mot Bollebygd. Vid ett tillfälle stannade t o m vargen och sket mitt på vägen.

14 kommentarer

 • Inte en dag för sent
  Vargjakten måste komma igång snarast. Men hur ska man kunna jaga varg i Bollebygd på barmark?
  Jo man kan sitta på pass vid Statoilmacken, vargarna tycks trivas i tätorterna.
  Bekvämt för de s k vargvännerna…

 • Stanna inne
  Låt skolbarnen stanna hemma tills vi vet var vargen tagit vägen.

 • obs
  det där loppbitna kulfånget tillhör en myndighet i sthlm.. kan någon vänlig själ vara snäll att stuva in det i bilen o kör iväg det till dess ägare. är väl bara att lämna av i entren förmodar jag..

 • vadslagning?
  hur länge dröjer det innan det blir skyddsjakt på denna då?

 • Jaha…
  Och vad har den vargen gjort som berättigar avlivning?

  (Kom igen nu – Smashläge för alla Neaderthalare att briljera med ett par riktigt skarpa inlägg kanske ;)

 • Felstavning
  Lola, innan du muckar och anklagar folk för att ha liten hjärna kanske du ska försöka få till stavningen… En liten tanke bara…

 • Synd…
  …att ett så ståtligt och vackert djur skall ställa till så mycket jäkelskap. Kan omöjligt känna hat mot denna, men blir väl annat ljud i skällan när den ätit upp min stövare kan jag tro.

 • Varg är en ”urvarg”
  Och hur hanterar vi hundar som inte beter sig bra? Första gången en hund gör fel kan den få bannor men det krävs ofta snabbt avlivning av hundar som inte verkar fungera bland folk. Hur ska vi hantera dess ”urmoder” som säkert fungerar på samma sätt? Vad skiljer en ”kamphund2 från en varg när den går lös i samhället?

 • eva
  välkomna till verkligheten hälsar dalarna, det här är bara början på det helvetet vi tvingas leva i

 • Rädda jägare
  Vad roligt att vi har varg!
  Mera varg på flera ställen.
  Mera varg och mindre ynkliga jägare.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser