Bildkavalkad från årets Räv-SM

Det blev en jämn och hård kamp om SM-titeln för rävhundarna på årets Räv-SM. Det tuffa föret gjorde det svårt för hundarna kring Ullared att resa räv. En efter en föll de favorittippade hundarna bort. Till sist stod Klinton, den första schillerstövaren någonsin, med sin ägare Andreas Larsson Ståhle som klar segrare och kunde titulera sig Svensk mästare på räv.

Vinnare av 2016 års upplaga av Räv-SM.

Årets Räv-SM gick av stapeln andra helgen i februari med Fegen, öster om Ullared, som provort. Det var i år Hallands stövarklubbs tur att arrangera SM-tävlingen och med bara ett års framförhållning så lyckades klubben in i minsta detalj. Markerna var strategiskt utvalda och hyste riktigt bra räv. Under de två provdagarna hade samtliga SM-deltagare upptag.

Det blev till slut upp till kollegiet att avgöra utgången av mästerskapet. När kollegiet var klart fanns det inget tvivel längre. Klinton hade belönats för sina fina slagarbeten och arbete på tappt och fick 61 egenskapspoäng, Putte nådde inte riktigt fram och fick 55 egenskapspoäng.
Hos den 32-åriga Andreas Larsson Ståhle kunde man skymta en glädjetår samtidigt som han kramade om Klinton.
– Jag är helt omtumlad måste jag säga. Det här trodde jag aldrig. Detta är min första jaktchampion och första stövare, säger han.

Se resultatlistan här>>

28
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hela reportaget från Räv-SM 2016 finns att läsa i Jaktjournalen nr 5

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser