Bildkavalkad från årets Räv-SM

Det blev en jämn och hård kamp om SM-titeln för rävhundarna på årets Räv-SM. Det tuffa föret gjorde det svårt för hundarna kring Ullared att resa räv. En efter en föll de favorittippade hundarna bort. Till sist stod Klinton, den första schillerstövaren någonsin, med sin ägare Andreas Larsson Ståhle som klar segrare och kunde titulera sig Svensk mästare på räv.

Vinnare av 2016 års upplaga av Räv-SM.

Årets Räv-SM gick av stapeln andra helgen i februari med Fegen, öster om Ullared, som provort. Det var i år Hallands stövarklubbs tur att arrangera SM-tävlingen och med bara ett års framförhållning så lyckades klubben in i minsta detalj. Markerna var strategiskt utvalda och hyste riktigt bra räv. Under de två provdagarna hade samtliga SM-deltagare upptag.

Det blev till slut upp till kollegiet att avgöra utgången av mästerskapet. När kollegiet var klart fanns det inget tvivel längre. Klinton hade belönats för sina fina slagarbeten och arbete på tappt och fick 61 egenskapspoäng, Putte nådde inte riktigt fram och fick 55 egenskapspoäng.
Hos den 32-åriga Andreas Larsson Ståhle kunde man skymta en glädjetår samtidigt som han kramade om Klinton.
– Jag är helt omtumlad måste jag säga. Det här trodde jag aldrig. Detta är min första jaktchampion och första stövare, säger han.

Se resultatlistan här>>

28
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hela reportaget från Räv-SM 2016 finns att läsa i Jaktjournalen nr 5

AKTUELLT

Förväxling av åtelkameror

Kungsbacka (JJ) Fel kamera testades när Jaktjournalen gjorde årets stora Åtelkameratest i nummer fyra i våras. Fem kameror testades, däribland skulle Hylte Jakt & Lantmans nya modell av ScoutGuard SG 550M-14SHD Nordic testas.

Så björntätt att byn nu ordnar björnspanarcafé

Jämtland (JJ) I byn Svaningen i Jämtland är det så björntätt att hembygdsföreningen dragit igång "Björnspanarcafé". – Jag har sett säkert 100 björnar, bara kring mitt hus, berättar initiativtagaren Karin Nilsén Andersson i Jaktjournalens webbradio.

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Annonser