Biabys Vicko vann Smålandsräven

Växjö (JJ) I helgen som var arrangerade Smålands Stövarklubb det internationella elitprovet Smålandsräven. Vinnare blev finsk stövaren Biabys Vicko.

Biabys Vicko tog hem mästerskapstiteln tillsammans med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm.

Smålandsräven är ett prestigefyllt elitprov på räv för stövare och har arrangerats sedan jaktåret 2008/2009. . Tävlingen äger rum på marker runt sjön Åsnen och samlingsplats är Osaby säteri, två mil söder om Växjö.

I år startade 14 hundar på elitprovet och ytterligare två hundar gick ett särskilt rävprov, en på lördagen och en på söndagen.

Efter avslutad tävling stod finsk stövaren Biabys Vicko, med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm som slutsegrare. Hunden hade lyckats driva hem ett första pris båda tävlingsdagarna (90/59, 90/64).

Totalt kunde fem elitettor delas ut i samband med prisutdelningen, dessutom en elittvå och elittrea.

Mer info om alla deltagande hundar finns här>>

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser