Biabys Vicko vann Smålandsräven

Växjö (JJ) I helgen som var arrangerade Smålands Stövarklubb det internationella elitprovet Smålandsräven. Vinnare blev finsk stövaren Biabys Vicko.

Biabys Vicko tog hem mästerskapstiteln tillsammans med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm.

Smålandsräven är ett prestigefyllt elitprov på räv för stövare och har arrangerats sedan jaktåret 2008/2009. . Tävlingen äger rum på marker runt sjön Åsnen och samlingsplats är Osaby säteri, två mil söder om Växjö.

I år startade 14 hundar på elitprovet och ytterligare två hundar gick ett särskilt rävprov, en på lördagen och en på söndagen.

Efter avslutad tävling stod finsk stövaren Biabys Vicko, med ägarna Robert och Börje Johansson, Rydaholm som slutsegrare. Hunden hade lyckats driva hem ett första pris båda tävlingsdagarna (90/59, 90/64).

Totalt kunde fem elitettor delas ut i samband med prisutdelningen, dessutom en elittvå och elittrea.

Mer info om alla deltagande hundar finns här>>

 

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser