Beviljar skyddsjakt på lodjur

Övertorneå/Jokkmokk(JJ) Det blir skyddsjakt på två lodjur i området kring Övertorneå. Det står klart sedan länsstyrelsen beviljat skyddsjakten.

Flera lodjursdödade renar har hittats av Pirttijärvi sameby.
Länsstyrelsen bedömer att det finns risk för ytterligare skador i området och att det är svårt att få bort lodjuren genom skrämselåtgärder.
Skyddsjakten börjar den 9 mars.

Luokta-Mavas sameby får dock nej på sin ansökan om skyddsjakt på två lodjur. Enligt länsstyrelsen kan inte samebyn visa vilka skador som orsakats av just lodjur. Länsstyrelsen menar att det kan vara andra rovdjur som orsakat skadorna.
Det här rapporterar Norrbottens Kuriren/kuriren.nu.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser