Beviljar inte skyddsjakt på älg

Nordmaling(JJ) Länsstyrelsen säger nej till skyddsjakt på älg i ett område i Nordmalings kommun. Skrämselåtgärder bör istället sättas in menar länsstyrelsen.

Det är 30-tal älgar som samlats på 1 200 hektar stort område. Nu befaras skador på skogen i området. Totalt gällde ansökan tio älgar.

Länsstyrelsen uppmanar istället ansvariga för viltvårdsområdet att sätta in skrämselåtgärder.
Om inte detta skulle lyckas påpekar länsstyrelsen att det går att ansöka om skyddsjakt igen.
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser