Beteskadorna minskar i Gävleborgs län

Gävle (JJ) Årets inventeringar av betesskador i Gävleborgs län visar på en fortsatt trend av minskande betesskador på tallungskogar, rapporterar Länsstyrelsen.

Skadenivåerna ligger i år mellan en och tio procent. Inventeringarna har genomförts på uppdrag av Skogsbruket i älgförvaltningsområdena Norra Hälsingland, Strömsbruk, Ljusdal-Ramsjö, Ljusnan-Voxnan, Voxna Öster-Ljusnan samt Långvind.

– Det här visar en fortsatt positiv utveckling även om det bara är i enstaka områden som inventeringarna visar eller är i närheten av de mål vi vill uppnå. Vi fortsätter vår strävan att i dialog mellan jägare och markägare försöka anpassa älgstammen till att bli i balans med betestillgången och inventeringsresultaten visar att vi på flera håll är på rätt väg, säger Michael Larsson, Stora Enso Skog, och som är skogsbrukets representant i Viltförvaltningsdelegationen i Gävleborg i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser