Betande älg får skjutas

Falköping (JJ) En skogsägare får lov att skyddsjaga en älgkalv i ett område som utsatts för omfattande betesskador.

Det är Länsstyrelsen i Västra Götalands län som beviljat skyddsjakten. Både personer från älgförvaltningsgruppen i området samt personal från Skogsstyrelsen har inventerat den aktuella skogen som ligger utanför Falköping.

Enligt fastighetsägaren som ansökt om skyddsjakten har två vuxna älgar börjat beta i två olika granplanteringar. Dessutom har tallar i en plantering som tidigare skadats också förstörts den senaste tiden.

Länsstyrelsen har nu beslutat att skadebilden medger skyddsjakt på en kalv. Jakten kan få effekten att de vuxna älgarna ger sig av. Dessutom anser Länsstyrelsen att rådjursjakten kan intensifieras i området, rapporterar Skaraborgs läns Allehanda.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser