Besvikelse i Saxdalen efter inställd vargjakt

Ludvika(JJ) I Saxdalen utanför Ludvika är besvikelsen stor bland byborna, eftersom Naturvårdsverket tidigare valde att stoppa jakten i länet.

Det var meningen att åtta vargar skulle få fällas i länet. I Saxdalen skulle flera få fällas, eftersom de har visat sig vara oskygga. Det här rapporterar SVT Gävledala.

Men flera föreningar överklagade beslutet och Naturvårdsverket valde därefter att stoppa jakten genom så kallad inhibition.

I Saxdalen menar man att vargjakten skulle ha stor betydelse.
– Det skulle kännas säkrare för barnen att gå till skolskjutsar och så, nu måste man gå med dem eftersom vargstråket går precis över vägen, säger Jonas Holm till SVT Gävledala.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser