Beslut om vargfri kommun upphävs!

NORDANSTIG(JJ). Nordanstigs kommun får inte vara vargfri - det står klart sedan Förvaltningsrätten i Falun upphävt kommunfullmäktiges beslut om en vargfri kommun.

I början av året så deklarerade kommunfullmäktige att Nordanstigs kommun skulle var vargfri. Efter detta så anmäldes beslutet, av flera privatpersoner, till Förvaltningsrätten i Falun. 

Förvaltningsrätten upphäver beslutet då man menar att kommunen inte har mandat att fatta beslut i frågor som rör rovdjur, utan att detta är en statlig angelägenhet.
Vidare konstaterar rätten att det strider mot kommunallagen när kommunen fattar beslut av opionsbildande karaktär.
Det här rapporterar helahälsingland.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser