Beslagtagna fåglar släpps fria

HUDIKSVALL(JJ). Under tisdagen fattade polisen, länsstyrelsen i Gävleborg, Naturvårdsverket och Jordbruksverket ett gemensamt beslut om att de vilda fåglar, som hållits inlåsta på en gård i kommunen, ska släppas fria. Som JJ berättat om tidigare var det vid en husransakan som polisen gjorde ett stort beslag av fåglar av olika arter.

Det är cirka 200 av fåglarna som bedöms klara sig i det fria, de andra djuren kommer att avlivas. 

Experter har arbetat med att fastställa vilka arter som fanns i förvar på gården, samt att bedöma fåglarnas hälsa.
– Eftersom fåglarna bott så trångt har de skadat varandra. Stora fåglar har suttit i samma bur som små. Det är riktigt illa, flera fåglar är nakna och såriga, säger Sonny Axlund, djurskyddshandläggare vid länsstyrelsen i Gävleborg, till Hudiksvalls Tidning.

Totalt rör det sig om cirka 500 fåglar som hittades på gården. Ännu finns det fåglar som man inte bestämt vad man ska göra med.
Det finns även en del tamdjur på gården och länsstyrelsen kommer vid ett senare tillfälle att pröva den aktuella personens rätt att få ha dessa.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser