Berusad man jagade kaniner

Gotland (JJ) Människor på norra Gotland blev störda när en berusad man i flera timmar jagade kaniner och sköt med ett hagelgevär.

Polisen anlände efter tips om att en berusad man jagade kaniner. Man fann mannen som visade sig vara berusad och polisen har tagit hans vapen.

Polisen har inte upprättat någon anmälan mot mannen, men det kommer att göras en bedömning om han är lämplig att ha vapen, uppger P4 Gotland

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser