Beomat får ny ägare!

Tillverkaren av lerduvekastaren Beomat i Storfors får ny ägare. Nu är det klart att Naverviken Assembley tar över och säkerställer produktionen.

Den kända svenska tillverkaren av lerduvekastare, Beomat, har under den senaste tiden brottats med ekonomiska problem. Nu ser framtiden dock ljusare ut för företaget sedan det blivit klart att Naverviken Assembley tar över verksamheten i Storfors och flyttar den till nya och mer ändamålsenliga lokaler.

Målsättningen är att alla anställda ska behålla jobben för att säkerställa en 30-årig kompetens inom företaget.
– Vi kommer att satsa på tillverkning och marknadsföring, säger Kaj Hagman vid Naverviken Assembley som bedömer att företaget har en stark potential att växa tack vare bra produkter och ett gott rykte bland lerduveskyttar över hela världen.

Siktet är högt ställt på produktutveckling och satsningar på såväl nya som gamla marknader för den välkända produkten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser