Beomat får ny ägare!

Tillverkaren av lerduvekastaren Beomat i Storfors får ny ägare. Nu är det klart att Naverviken Assembley tar över och säkerställer produktionen.

Den kända svenska tillverkaren av lerduvekastare, Beomat, har under den senaste tiden brottats med ekonomiska problem. Nu ser framtiden dock ljusare ut för företaget sedan det blivit klart att Naverviken Assembley tar över verksamheten i Storfors och flyttar den till nya och mer ändamålsenliga lokaler.

Målsättningen är att alla anställda ska behålla jobben för att säkerställa en 30-årig kompetens inom företaget.
– Vi kommer att satsa på tillverkning och marknadsföring, säger Kaj Hagman vid Naverviken Assembley som bedömer att företaget har en stark potential att växa tack vare bra produkter och ett gott rykte bland lerduveskyttar över hela världen.

Siktet är högt ställt på produktutveckling och satsningar på såväl nya som gamla marknader för den välkända produkten.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser