Bekräftad vargobs i Älmhults kommun

Älmhult (JJ) Länsstyrelsen i Kronobergs län har kvalitetsäkrat en vargobs utanför Älmhult.

Det var på nyårsdagen som en varg observerades sydost om Häradsbäck i Älmhults kommun. Länsstyrelsens personal har kvalitetssäkrat obsen.

Kronobergs län är inte anslutet till rapporteringstjänsten Rovobs, däremot finns de anslutna till Skandobs rapporteringstjänst. Det senaste året har totalt åtta observationer rapporterats där.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser