Bekräftad vargobs i Älmhults kommun

Älmhult (JJ) Länsstyrelsen i Kronobergs län har kvalitetsäkrat en vargobs utanför Älmhult.

Det var på nyårsdagen som en varg observerades sydost om Häradsbäck i Älmhults kommun. Länsstyrelsens personal har kvalitetssäkrat obsen.

Kronobergs län är inte anslutet till rapporteringstjänsten Rovobs, däremot finns de anslutna till Skandobs rapporteringstjänst. Det senaste året har totalt åtta observationer rapporterats där.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser