Begravningståg i Stockholm i protest mot vargjakten

STOCKHOLM(JJ). På söndag kokmmer Fältbiologerna att protestera mot året licensjakt på varg. Manifestationen genomförs i form av ett begravningståg genom Stockholm där man kommer att medföra 20 kistor.

Fältbiologerna är upprörda över jakten och menar att det inte finns något rättfärdigande för jakten.

Kistorna ska symbolisera de vargar som fälls i årets jakt. Vid protestaktionen blir det både yl och tal. Syftet med aktionen är att stoppa eventuella ytterligare vargjakter. 
Det här rapporterar Naturskyddsföreningen om på sin hemsida.

Källa: www.naturskyddsforeningen.se

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser