Begär anonymisering av vargjägare

Kungsbacka (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götalands län skriver till Regeringen och begär att uppgifter kring vargskyttar anonymiseras på grund av hotbilden.

Vid jakt eller skyddsjakt på stora rovdjur ska skytten anmäla fällt djur till Länsstyrelsen i det län jakten bedrivits. Dessa uppgifter blir offentliga när de hamnar hos myndigheten och vem som helst kan begära ut dem.

Eftersom jaktmotståndare utnyttjat detta och spridit uppgifter kring vargskyttar, samt att trakasserier förekommit vill Länsstyrelsen i Västra Götalands läns Viltdelegation att kravet på personuppgifter tas bort ur 5 § i Jaktförordningen rapporterar ATL.

Viltförvaltningen menar att personuppgifterna länsstyrelsen lagrar inte har någon funktion och därför kan utelämnas så länge plats, tidpunkt samt uppgifter om fällt vilt fortfarande anmäls.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser