Begär anonymisering av vargjägare

Kungsbacka (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götalands län skriver till Regeringen och begär att uppgifter kring vargskyttar anonymiseras på grund av hotbilden.

Vid jakt eller skyddsjakt på stora rovdjur ska skytten anmäla fällt djur till Länsstyrelsen i det län jakten bedrivits. Dessa uppgifter blir offentliga när de hamnar hos myndigheten och vem som helst kan begära ut dem.

Eftersom jaktmotståndare utnyttjat detta och spridit uppgifter kring vargskyttar, samt att trakasserier förekommit vill Länsstyrelsen i Västra Götalands läns Viltdelegation att kravet på personuppgifter tas bort ur 5 § i Jaktförordningen rapporterar ATL.

Viltförvaltningen menar att personuppgifterna länsstyrelsen lagrar inte har någon funktion och därför kan utelämnas så länge plats, tidpunkt samt uppgifter om fällt vilt fortfarande anmäls.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser