Beagleklubben redo för mästerskap

Gotland (JJ) Den 10-11 december går årets Beagle-SM av stapeln på Gotland. Tävlingen är Svenska Beagleklubbens största interna drevprovstävling och arrangerades första gången 1996.

Snart dags för Svenska Beagleklubbens SM. Arkivbild: Per Jonson

Beagle-SM är egentligen en kombination av ett officiellt prov (där resultaten stambokförs hos SKK och där således alla tillåtna djurslag får jagas) och en tävlan om vilken hund som är bäst på att jaga hare under de två dagarna. Själva SM-titeln räknas alltså enbart på hardreven.

I år är består startfältet bland annat av Ulvekets Cita (Årets bästa harhund 2014/2015), Släntens Herta (SM-vinnare 2014), Starmaids Undercover (trea i SM 2014), Dilshagens Tussa (Sydsvenskas bästa unghund 2014/2015) och Stigsjödalens Rex (Årets bästa unghund 2014/2015).

Samtliga hundar i SM-finalen är några av beagle-Sveriges absolut bästa harhundar just nu och nämnas särskilt bör Skrovelmyras Fixa som gjorde en enorm prestation i uttagningarna till SM, då hon i hällande regn och under ytterst svåra förhållanden var den enda som drev till ett förstapris båda provdagarna.

För info: www.svenskabeagleklubben.se

 

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser