Beaglarna vann Småhunds-SM – Både individuellt och i lag

Erik Lyden tillsammans med sin SM-vinnare. Vårgårda (JJ) Det blev Dilshagens Tykavik eller Torsten som han kallas i vanliga fall som tog hem SM-vinsten på Småhunds-SM i år. De tre startande beaglarna fick dessutom ihop flest poäng totalt och vann lagsegern.

Småhunds-SM är över för i år och segrande ur striden om SM-titeln blev beaglen Dilshagens Tykavik, ”Torsten” med ägare Erik Lyden, Gränna.

Torsten startade på en provruta i Remmene där det var gott om rådjur. Första drevet slutade snöpligt vid en å efter 65 minuter, men Torsten tog snabbt upp ett nytt rådjur. Denna gång blev han störd av vildsvin och kopplades efter 70 minuter. Ytterligare ett snabbt nytt upptag resulterade i ett fint drev där provgruppen såg rådjuret hela tolv gånger. För att hinna ett sista prisdrev kopplades hunden efter 86 minuter. Ett nytt drev provtiden ut gav ett sista tredjepris. Resultatet stod sig i konkurrensen och Torsten fick totalt 96,2 poäng (50 ep + 46,2 SM-poäng)

Totalt skrapade också de tre startande beaglarna ihop flest poäng och vann därmed lagvinsten också. På andraplats kom lag tax, därefter drever och slutligen basset.

För hela resultatlistan besök Jaktjournalens SM-sida.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser