Beaglarna vann Småhunds-SM – Både individuellt och i lag

Erik Lyden tillsammans med sin SM-vinnare. Vårgårda (JJ) Det blev Dilshagens Tykavik eller Torsten som han kallas i vanliga fall som tog hem SM-vinsten på Småhunds-SM i år. De tre startande beaglarna fick dessutom ihop flest poäng totalt och vann lagsegern.

Småhunds-SM är över för i år och segrande ur striden om SM-titeln blev beaglen Dilshagens Tykavik, ”Torsten” med ägare Erik Lyden, Gränna.

Torsten startade på en provruta i Remmene där det var gott om rådjur. Första drevet slutade snöpligt vid en å efter 65 minuter, men Torsten tog snabbt upp ett nytt rådjur. Denna gång blev han störd av vildsvin och kopplades efter 70 minuter. Ytterligare ett snabbt nytt upptag resulterade i ett fint drev där provgruppen såg rådjuret hela tolv gånger. För att hinna ett sista prisdrev kopplades hunden efter 86 minuter. Ett nytt drev provtiden ut gav ett sista tredjepris. Resultatet stod sig i konkurrensen och Torsten fick totalt 96,2 poäng (50 ep + 46,2 SM-poäng)

Totalt skrapade också de tre startande beaglarna ihop flest poäng och vann därmed lagvinsten också. På andraplats kom lag tax, därefter drever och slutligen basset.

För hela resultatlistan besök Jaktjournalens SM-sida.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser