Bayersk vinst i viltspårpokalen

Uddevalla (JJ) I helgen avgjordes Basset västs årliga och populära spårtävling viltspårspokalen utanför Uddevalla. 84 ekipage gjorde upp om titeln, men en bayersk viltspårhund stod i en klass för sig.

Viltvittringens Barak är bara drygt året men har visat prov på talang i spåret. Nu är det vildsvinsträning som gäller framöver.

Basset västs årliga viltspårtävlingen Viltspårpokalen gick av stapeln i Lane Ryr utanför Uddevalla i helgen. 84 hundar startade i tvådagarsprovet.

Det blev den 14 månader gamla bayerska viltspårhunden Viltvittringens Barak som tog hem segern och det gjorde hunden med bravur. Barak blev lördagens viltspårspokalvinnare, ordinarie provvinnare på lördagen, söndagens viltspårspokalvinnare och totalvinnare av viltspårspokalen. Dessutom fick hunden hederspris för sina insatser i spårlöporna.

Barak har gått från klarhet till klarhet och tog hem viltspårschampionatet redan i vintras. Hunden ägs av Åke och Richard Tengström, Grästorp.

Viltspårpokalen är öppen för samtliga raser som är godkända i anlagsklass, men bassetraserna har förtur till viltspårpokalen.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser