Bayersk vinst i viltspårpokalen

Uddevalla (JJ) I helgen avgjordes Basset västs årliga och populära spårtävling viltspårspokalen utanför Uddevalla. 84 ekipage gjorde upp om titeln, men en bayersk viltspårhund stod i en klass för sig.

Viltvittringens Barak är bara drygt året men har visat prov på talang i spåret. Nu är det vildsvinsträning som gäller framöver.

Basset västs årliga viltspårtävlingen Viltspårpokalen gick av stapeln i Lane Ryr utanför Uddevalla i helgen. 84 hundar startade i tvådagarsprovet.

Det blev den 14 månader gamla bayerska viltspårhunden Viltvittringens Barak som tog hem segern och det gjorde hunden med bravur. Barak blev lördagens viltspårspokalvinnare, ordinarie provvinnare på lördagen, söndagens viltspårspokalvinnare och totalvinnare av viltspårspokalen. Dessutom fick hunden hederspris för sina insatser i spårlöporna.

Barak har gått från klarhet till klarhet och tog hem viltspårschampionatet redan i vintras. Hunden ägs av Åke och Richard Tengström, Grästorp.

Viltspårpokalen är öppen för samtliga raser som är godkända i anlagsklass, men bassetraserna har förtur till viltspårpokalen.

 

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser