Bävrar hotar flyget

Västerås (JJ) Flitiga bävrar vid flygplatsen Hässlö i Västerås är på väga att översvämma landningsbanan. I ett brev till länsstyrelsen skriver flygplatsledningen att bävrarna allvarligt äventyrar flygplatsens drift.

Varje natt härjar bävrarna intill banan där de fäller träd som de släpar ned till ett dike där de börjat bygga en damm. Bävrarna har även börjat underminera en vall som skyddar den södra delen av landningsbanan. Om vallen skulle brista finns risk att Mälaren rinner in på landningsbanan.
Beslut har tagit om att placera ut ett par fällor för att fånga in och avliva bävrarna. Bävern är numera ganska vanligt förekommande i hela Västmanland.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser