Bävrar hotar avloppsstation

Hudiksvall (JJ) Bäverdammar i Hornån i Sofiedal hotar att översvämma området vid en avloppspumpstation. – Det börjar bli lite bråttom att få bort dammarna, säger Göran Pettersson, arbetsledare på vatten- och avloppsavdelningen Hudiksvalls kommun, till Hudikvalls Tidning

För några månader sedan upptäcktes bäverdammarna. Kommunen har nu fått tillstånd av länsstyrelsen att riva dammarna. Men eftersom det är tidigt på säsongen ska man först försöka få bort bävrarna genom jakt.

Göran Pettersson kommer att ha kontakt med utbildade jägare och vattenstigningen i ån kommer att följas noggrant. Kommunens personal har redan dikat ur kring avloppsstationen för att minska översvämningarna i området.

Om inga bävrar skjuts under jaktperioden kommer kommunen att få riva dammarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser