Bävern dog i arbetsplatsolycka!

När bävern gnagde av trädet missbedömde den trädets fallriktning och hamnade själv under stammen. Den mycket ovanliga olyckan inträffade ett 50-tal meter från Nossan i skog på Bondegårdens mark i Främmestad. Alstammen träffade bävern över nackpartiet och djuret torde dött omedelbart, skriver Nya Lidköpings Tidning.

Bävern hittades av Roland Johansson, Tengene.
– Det är ett fullvuxet djur, en meter lång, som väger cirka 20 kilo. Han hade inte legat där mer än någon dag, bedömer Roland.
På Svenska jägareförbundet säger jaktvårdskonsulent Per Spånberg att bäverincidenten är mycket ovanlig, om än inte helt unik i Sverige.
– Det får betraktas som ett olycksfall i arbetet. Bävern kan ha missbedömt fallriktningen eller också har en vindpust överraskat honom.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser