Bäverjakt i centrala Trosa

Trosa (JJ) Trosa kommun anser att det finns för många bävrar i Trosaån, och därför beslutat skjuta bort hela beståndet i centrala Trosa.

Bäverbeståndet i centrala Trosa ska skjutas bort. (Foto: iStock)

Enligt kommunen fäller djuren både vanliga träd och fruktträd samt buskar på tomter i anslutning till Trosa ån.

– Dessutom underminerar de marken på tomter med sina bohålor intill strandkanten, säger kommunjägaren Lars Eriksson som fått i uppdrag av kommunen att skjuta av bäverbeståndet.

Länsstyrelsen i Södermanland har godkänt kommunens ansökan om att få jaga bäver med rörlig belysning monterad på ett jaktvapen, handhållen eller monterad på kroppen, rapporterar Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser