Bäverjägare döms för jaktbrott

Örnsköldsvik (JJ) En ung man har dömts för att ha jagat och skjutit ett rådjur trots att det vid tillfället inte var tillåtet att jaga rådjur och att ynglingen saknade licens.

Två unga män, åkte till trakterna vid Bredbyn för att jaga bäver. Medan de satt och spanade efter bävrar smög en av dem i väg, han hade fått syn på några rådjur.

Från 60-70 meter sköt han en råbock, som sprang några meter innan den föll ihop.

Han dömdes av tingsrätten till 30 dagsböter a 50 kronor för jaktbrott och brott mot jaktlagen. Vännen som hjälpte till att flytta på rådjuret hade visserligen jägarlicens och vapenlicens.

Men eftersom att han hjälpte sin kompis att flytta rådjuret ungefär 100 meter, så dömdes även han att betala 30 dagsböter a 150 kronor – det för jakthäleri.

Vännerna ålades också att betala 800 kronor var till brottsofferfonden, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser