Bäver ska fångas med slagfälla

Lindesberg(JJ) Länsstyrelsen har gett klartecken för en jordbrukare i kommunen att använda en slagfälla för att fånga bäver. Anledningen är att risken bedöms som stor att bävern orsakar skador.

I ansökan fanns önskemål om både skyddsjakt och tillstånd för att riva dammar. Länsstyrelsen säger dock enbart ja till att använda slagfälla för att fånga bävern. Den som ska utföra fångsten måste vara utbildad. Det här rapporterar Nerikes Allehanda/na.se.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser