Basset SM avgjort

Kosta JJ) I fredags avgjordes Basset SM i Kosta, Småland. Arrangör var Svenska Bassetklubbens avdelning Syd. Vinnare blev Petit Basset Griffon Vendéen Smebäckens Valdemar, ägare Jan-Erik Jönsson.

Det blev Griffon i topp när Basset-SM avgjordes i fredags.
I år var det Bassetsklubbens avdelning SYD:s tur att arrangera SM för drivande Bassar. Deltagarna mötte upp, tillsammans med domare och vägvisare på Kosta Hotell och Stugby mitt i det mörkaste Småland.Marker o domare lottades, pejlar kalibrerades och prisbordet beskådades.

Provdagen bjöd på bra jaktväder. Gråmulet, sex plusgrader, disigt, lite regn och fem sekundmeter östanvind. Markerna var alla av mager tallskogskaraktär med gles rådjursstam. Något som satte hundarna på prov.

Alla provrutor låg 10-15 minuter från förläggningen för att vara så jämlika som möjligt.
Hundarna fick verkligen göra skäl för sin plats som deltagare och de ägare som inte rörde sig tyst fick lära sig den hårda vägen hur ett skyggt skogsrådjur beter sig vid mänsklig kontakt. Flera hundar förlorade dyrbara minuter när rådjuren blev stötta.
 
Provreglerna var modifierade för att samstämma med kommande Småhunds-SM och varje drevminut mellan 30 och 60 minuter gav 1 poäng. Därtill lades egenskapspoäng enligt de nya bedömningsgrunderna.
 
Resultat:

1. Smebäckens Valdema, PBGV, Jan-Erik Jönsson, avd. Mellan   
2. Mörka Skogs Rut Zackrisson, PBGV, Ylva Melin, avd. Nord-Öst
3. Rainstone Habile, PBGV, Lars Friberg, avd. Väst
4. Nimrods Herr Måndag, BFdB, Mats Prick, avd. Väst
5. Kärråsens Amira, PBGV, Leif Karlsson, avd. Syd
6. Murvlens Crémedelacréme, BFdB, Fredric Zetterheim, avd. Öst

 
     

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser