Bärplockare har slagít läger nära skjutbana

Källbergsbo(JJ) Det är 200 bärplockare som slagit läger nära den nya skjutbanan i Källbergsbo. Nu finns det en oro för att det ska ske någon olycka.

Jägaren Jan Ljunggren är orolig för att det ska ske en olycka och att någon ska skadas. Det är Delsbo Viltvårdsområde som använder skjutbanan. 

– Det är jättebra att bären blir plockade i skogen, och människorna som är där är det inget fel på, dom är glada och trevliga. Men vi känner osäkerhet eftersom det finns barn i lägret, och att de kan tänkas springa i skogen, säger Jan Ljunggren till Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser