Bärplockare har slagít läger nära skjutbana

Källbergsbo(JJ) Det är 200 bärplockare som slagit läger nära den nya skjutbanan i Källbergsbo. Nu finns det en oro för att det ska ske någon olycka.

Jägaren Jan Ljunggren är orolig för att det ska ske en olycka och att någon ska skadas. Det är Delsbo Viltvårdsområde som använder skjutbanan. 

– Det är jättebra att bären blir plockade i skogen, och människorna som är där är det inget fel på, dom är glada och trevliga. Men vi känner osäkerhet eftersom det finns barn i lägret, och att de kan tänkas springa i skogen, säger Jan Ljunggren till Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se. 

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser