Bara hälften av älgkalvarna skjutna

Ulricehamn (JJ) Älgjägarna i Ulricehamnstrakten oroar sig över den lokala älgstammens kondition. Hittills har de bara lyckats fälla hälften av kalvtilldelningen.

Arkivfoto: Per Jonson

Vuxentilldelningen på 187 älgar  i de tre skötselområdena Redväg, Hökerum och Åsunden är fylld . Men bara 118 kalvar mot tilldelade 223 har fällts. Älgobsen indikerar också på att det setts väldigt lite kalv, framför allt dubbelkalv.

– Vi ser en tydlig tendens att det finns färre kalvar i skogarna. De två senaste årens siffror visar på det, säger Anders Andersson, jägarrepresentant i länsstyrelsens klövviltutskott till Ulricehamns tidning.

I Redvägs skötselområde har visar älgobsen för i år 53 dubbelkalvsekipage, en halvering jämfört med 2013 då 99 kor med dubbelkalv noterades.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser