Banverksarbetare jagad av björn

När Roger Söderström, Banverket i Norrbotten, skulle åka och ta bort en tågdödad björn fick han springa för livet

När Roger Söderström närmade sig den tågdödade björnungen hörde han plötsligt en blodisande björnvrål och 50 meter ifrån honom dök plötsligt en ilsken björnhona upp.

– Då lade jag benen på ryggen. Det blev nog världsrekord på 200 meter, på grovgrus och med skyddsskor, säger Roger Söderström, till Norrländska Socialdemokraten.

Väl framme vid bilen vände sig Roger om och kunde då se hur björnhonan lufsade runt sin unge och krafsade på den livlösa kroppen. Sedan försvannn hon in i skogen igen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser