Bälinge vapenbutik läggs ned

Luleå (JJ) Vapenhandlaren i Bälinge lägger ned butiken och storkonkurrenten Fritid & Vildmark i Piteå köper upp verksamheten.

Sedan år 1953 har butiken Bälinge Vapen funnits i olika ägarformer. Butikens nuvarande ägare, Joakim Prytz, har drivit butiken sedan år 1999.

– Det är väl så här att vi ser det som en liten möjlighet att utveckla jaktbutiken. Det är svårt att vara liten i dag, egentligen oavsett vilken bransch man är verksam i, när man håller på med inköp. För det blir ju mer och mer storköp, säger Prytz.

Prytz kommer att börja jobba för den forne konkurrenten i Piteå, skriver Norrländska Socialdemokraten.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser