Båda fälldes i Fansenfallet

Sundsvall (JJ) Hovrättsdomen kring Fansenfallet har fastslagits. Rätten har gått på åklagarens linje: den tidigare domen rivs upp och båda de åtalade männen döms nu till två års fängelse för att ha jagat en varg med skoter och sedan slagit ihjäl den.

Hovrätten i Sundsvall har dömt båda de män som varit åtalade för att ha dödat en varg på sjön Fansen 2011. I Tingrättens tidigare dom friades en av männen och den andra dömdes till fängelse i ett år och nio månader.

Nu döms båda männen till två års fängelse och rätten finner det ställt bortom rimligt tvivel att de åtalade är skyldiga. Detta rapporterar Jakt och Jägare.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser