Avslag på skyddsjaktsansökningar på varg

HOFORS(JJ). Två ansökningar om skyddsjakt på varg har fått avslag av länsstyrelsen i Gävleborgs län. Den ena ansökan gällde en varg i området kring Ockelbo och den andra ansökan gällde varg i Korsåreviret.

Det var Ockelbo och Oslättfors älgskötelområden som sänt in den ena ansökan, den andra kom från Lumshedens älgskötselområde.

Enligt Gefle Dagblad har länsstyrelsen avisat ansökningarna på grund av formella skäl. 
Orsaken till detta är att den nya lagstiftningen inte gör det möjligt för älgskötselområden att göra ansökningar om skyddsjakt på varg.
– Skulle däremot en enskild person ur något av de här jaktskötselområdena söka så får vi ta ställning till det, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser