Avlossade jaktgevär i lägenhet

Gävle (JJ) Mitt i natten siktade en man i 30-årsåldern med sitt jaktgevär in i en garderob när ett skott gick genom väggen och in i grannbostaden. Nu döms mannen för framkallande av fara för annan.

Det hela skedde i slutet av september på en adress på Södra Kungsgatan i Gävle. Kulan gick igenom väggen och in i garderoben i grannlägenheten där tre personer befann sig.

Enligt mannen var geväret, som används till alla typer av vilt, laddat med övningsammunition som inte orsakar lika allvarliga skador som jaktammunition.

Tingsrätten skriver dock att det framgår av fotografier att kulan orsakade ”större in- och utgångshål” i garderoben” och rätten bedömer att om någon av personerna i den angränsande lägenheten hade träffats hade de kunnat drabbas av svår kroppsskada. Mannen döms nu till dagsböter för framkallande av fara för annan, skriver Arbetarbladet.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser