Avlivningen av björnungarna i Funäsdalen upprör jägare

Dalfors (JJ) I höstas kämpade Dalforsborna och lyckades övertyga Naturvårdsverket och länsstyrelsen så att två övergivna björnungar kunde omhändertas av Bjärnparken i Orsa Grönklitt.

Björg Sevelin, jägare från Dalfors är kritisk till hur myndigheterna agerar i frågor som gäller vilt, nu senast beslutet om avlivning av de tre björnungarna i Funäsdalen, vilket var helt fel, anser hon.
Jag blev rasande när jag fick höra att de avlivat de tre björnungarna i Funäsdalen. Varför söv de inte ned björnhonan och flyttade tillbaka henne till idet? Det hade varit det absolut enklaste och bästa lösningen, säger jägaren Björg Sevelin, Dalfors, till Dalarnas tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser