Avlivade älgar med brännskador

Västmanland(JJ) Tvärtemot vad man tidigare trott så har djur brännskadats vid den omfattande skogsbranden i Västmanland under sommaren.

– Vi får ju in rapporter från jägare i närområdet och hittills har två älgar fått avlivas på grund av sina skador, säger Tobias Hjortstråle, på länsstyrelsen, till SVT Västmanlandsnytt. På länsstyreslen tror man inte det ska finnas fler djur som har fått brännskador. Men han uppmanar de som eventuellt hittar bränskadade djur att kontakta markägaren eller polisen så att de kan bedöma skadorna. Det här rapporterar SVT Västmanlandsnytt.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser