Även i Örebro sköts för många lodjur

Nu har även en överskjutning inträffat i Örebros län under årets lodjursjakt. Sedan tidigare har överskjutningar inträffat i både Dalarna, Värmland och Västmanland.

Inom Örebros län var endast två lodjur lovliga att skjuta vid årets jakt som startade den första mars. Efter fyra dagar var tre lodjur skjutna, ett för mycket mot de två som var tillåtna.
Under de fyra första dagarna i mars månad sköts tre lodjur i Örebro län. Det två sista lodjuren sköts nästan samtidigt. I Yxberg, Ljusnarsbergs kommun sköts en hane och i Rockeshom, Hällefors kommun sköts en hona.
Jägarna i Örebro län är dock inte ensamma om att ha skjutit för många lodjur. I Dalarnas län fälldes redan första jaktdagen tolv lodjur mot de sex som var tillåtet. I Värmland sköts sex djur mot fem tillåtna och i Västmanland fälldes tre djur mot två tillåtna.
Anledningen till överskjutningarna är små tilldelningar, många lodjur och fina snöförhållanden.
Har Du bilder från årets lodjursjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser