Åttonde björnen på åtta dagar

Borgafjäll (JJ) Nu på morgonen sköt Robert Salomonsson den åttonde björnen på åtta dagar där hans hundar medverkat. Och just nu dunkar ett nytt ståndskall i Låitavare.

Robert Salomonsson sköt tidigt i morse denna björnhanne.

– I går kväll hittade vi sex nya björnskitar på en väg vid Fiskfjället där vi sköt en björn för två dagar sedan. Så tidigt i morse släppte jag Urak som spårade upp björnen, berättar Robert stressat.

När Urak sedan hittat björnen släppte han även på Nathalie Jonssons jämthundstik Kipa som anslöt.

– Det var en ganska odramatisk jakt, jag smög in på ståndskallet och efter 45 minuter klev björnen upp på en traktorväg. Sedan var det klart.

– Nu har jag just tagit ur björnen, en hane på 50-60 kg. Men fågeljägare såg i går en björn i Låitavare och jag lånade ut ett par hundar till Martin Ottosson som är där. Han ringde just och berättade att de hade ståndskall, så jag är på väg dit nu för att försöka hinna skjuta denna björn. Just nu återstår bara en i Västerbottens inland.

JJ återkommer med uppdatering om även den jakten blir lyckad.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser