Attackfritt på bevakat vargmöte

Järvsö (JJ) Det blev ett lugnt och nästan fullsatt vargmöte i Järvsö när Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik arrangerades ett möte där Karl Hedin, företagare och jägare talade.

Folkaktionen ny rovdjurspolitik hade ett liknande möte i Ockelbo på tisdagskvällen med 300-talet deltagare, till Järvsö kom 200-talet mötesdeltagare. Folkaktionen hade fått indikationer på att det kunde bli störningar och hade därför ordningsvakter i både Ockelbo och Järvsö.

Innan Karl Hedin höll sitt föredrag sa före detta länsjaktvårdaren Stig Göran Allevik, Kilafors, att det samlade rovdjurstrycket, som i vissa delar av Hälsingland och Orsa finnmark, leder till brist på byte och därmed ökade problem för tamdjur när till exempel vargen söker föda.  

Karl Hedin talade om vargstammen och brist på statlig förvaltning av denna som en attack på befolkningen som bor på landsbygden och tvingas konfronteras med problemen.  

– Det går kanske att acceptera riksdagsbeslutet på 170-270 vargar i Sverige även om det behövs färre för att bevara stammen. Men det får inte bli så att de flesta hamnar inom ett begränsat område, säger Karl Hedin och tillägger.  

– Sedan finns det en fara i att ett demokratiskt fattat beslut blockeras av förvaltningsdomstolar.  

– Då kan det gå som i Finland, det vill säga att folk som drabbas tar saken i egna händer och den vägen decimerar vargstammen, refererar Hudiksvall Tidning från vargmötet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser