Attackerande kråkor ska skjutas

Gotland (JJ) Tio gotländska jägare får förlängd kråkjaktsäsong för att skydda nyfödda lammungar från angrepp. – Kråkorna kan vara ganska jävliga mot nyfödda lammungar. De kan börja picka på ögon, säger naturvårdshandläggaren Tomas Johansson till SVT Östnytt

Det är Länsstyrelsen på Gotland som beslutat att kråkor ska få skyddsjagas mellan 15 april och 15 maj.
Enligt Länsstyrelsen kan skyddsjakten minska risken för angrepp på nyfödda lamm.  

Skyddsjaktstillståndet sträcker sig från det ordinära jaktstoppet den 15 april fram till den 15 maj och berör tio jägare.

2013 sköts 400 kråkor på Gotland, året dessförinnan 300 stycken. Detta rapporter SVT Östnytt.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser