Åtta vargar får jagas i Dalarna

Dalarna(JJ) Länsstyrelsen Dalarna har tagit beslut om licensjakt på varg år 2015. Sammanlagt åtta vargar får skjutas i länet med start den 9 januari nästa år.

Vargjakten får ske i två olika områden i Dalarna. Det ena är ett område runt samhällena Saxdalen, Grängesberg, Blötberget och Gonäs – i Ludvika kommun.

Det andra området är renskötselområdet.  Fyra vargar får fällas i varje område. Jaktiden är från den 9 januari och som längst till den 15 februari.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser