Åtelkameror ska rädda fåren?

Sandhamn (JJ) Ännu ett får och två lamm har avlivats efter att ha skadats av vargen. Nu har länsstyrelsen satt ut kameror som ska vaka över fåren.

Efter vargattacken i Sandhamn har Bertil Larsson, rovdjursspårare från länsstyrelsen, satt upp två kameror hos bröderna Nilsson. En i hagen och en nere vid sjökanten.

– Det är en bra idé, säger Arne Nilsson. Det stoppar inte vargen, men det kan nog underlätta att hitta den om det skulle bli nya attacker.

Förutom de 14 får och lamm som fick sätta livet till vid vargattacken på Arne och Sture Nilssons gård i Sandhamn i förra veckan har bröderna fått avliva ytterligare ett får och två lamm som skadats av vargen.

– Vi jobbar inte med att försöka följa vargen. Vargar kan dyka upp varsomhelst, närsomhelst. På några dygn kan den vara nere i Skåne, säger Lasse Carlsson, till Sydöstran.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser