Åtelkameror ska rädda fåren?

Sandhamn (JJ) Ännu ett får och två lamm har avlivats efter att ha skadats av vargen. Nu har länsstyrelsen satt ut kameror som ska vaka över fåren.

Efter vargattacken i Sandhamn har Bertil Larsson, rovdjursspårare från länsstyrelsen, satt upp två kameror hos bröderna Nilsson. En i hagen och en nere vid sjökanten.

– Det är en bra idé, säger Arne Nilsson. Det stoppar inte vargen, men det kan nog underlätta att hitta den om det skulle bli nya attacker.

Förutom de 14 får och lamm som fick sätta livet till vid vargattacken på Arne och Sture Nilssons gård i Sandhamn i förra veckan har bröderna fått avliva ytterligare ett får och två lamm som skadats av vargen.

– Vi jobbar inte med att försöka följa vargen. Vargar kan dyka upp varsomhelst, närsomhelst. På några dygn kan den vara nere i Skåne, säger Lasse Carlsson, till Sydöstran.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser