Åteljakt på björn kan återinföras

Stockholm(JJ) Det kan bli åteljakt på björn igen. Naturvårdsverket föreslår detta eftersom de försök som gjorts varit lyckade. Det här rapporterar Svensk Jakt/svenskjakt.se.

Naturvårdsverkets förslag är att länsstyrelsen får ta beslut om att tillåta jakt på björn med åtel. Nu vill myndigheten ha in synpunkter på både förslaget och konsekvensutredningen.

De försök som gjorts med åteljakt under åren 2010-2012 ligger till grund för Naturvårdsverkets ställningstagande.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser