Åtalas för stöld av älg

Vansbro (JJ) En man i 30-årsåldern från Vansbro har åtalats för att ha stulit en flådd älg från ett jaktlag. Han åtalas även för häleri, då det fanns gods från elva olika inbrott i hans bostad.

Älgen stals en natt i oktober förra året. Den var upphängd i en slaktbod vid Vansbro snickerifabrik. Den flådda älgen tillhörde Östra jaktlagsföreningen. Älgen påträffades i mannens bostad och han har uppgett att han köpt den.  

De uppgifter den åtalade  lämnat om säljaren stämmer inte och ett intyg från SKL styrker att det är den älg som stals vid snickerifabriken, skriver Falu-Kuriren.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser