Åtalas för skjutna älgkalvar

Hagfors (JJ) En vecka för älgjakten var en 60-årig jägare från Hagfors ute på eftersök. Mannen letade en trafikskadad älgko vi Tallhult norr om Hagfors.

Mannen hittade älgkon och sköt henne, men eftersom det var strax före jakten beslutade sig mannen även för att skjuta de friska kalvarna.
Mannen ansåg av erfarenhet att kalvarna skulle få svårt att klara sig ensamma.Mannen är nu åtalad för jaktbrott och riskerar om han fälls både böter och indragna licenser.
Mannens agerande är enligt miljöåklagare Susanne Widlund ett brott mot jaktlagen och jaktförordningen. Hennes uppfattning styrks av Anders Wetterin, biträdande enhetschef på Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser