Åtalas för skjutna älgkalvar

Hagfors (JJ) En vecka för älgjakten var en 60-årig jägare från Hagfors ute på eftersök. Mannen letade en trafikskadad älgko vi Tallhult norr om Hagfors.

Mannen hittade älgkon och sköt henne, men eftersom det var strax före jakten beslutade sig mannen även för att skjuta de friska kalvarna.
Mannen ansåg av erfarenhet att kalvarna skulle få svårt att klara sig ensamma.Mannen är nu åtalad för jaktbrott och riskerar om han fälls både böter och indragna licenser.
Mannens agerande är enligt miljöåklagare Susanne Widlund ett brott mot jaktlagen och jaktförordningen. Hennes uppfattning styrks av Anders Wetterin, biträdande enhetschef på Naturvårdsverkets viltförvaltningsenhet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser