Åtalas för olagligt vilthägn

Ulricehamn (JJ) Under förra året höll en mannen vilt i ett hägn utan tillstånd. Han åtalas nu för brott mot jaktlagen.

Enligt jaktförordningen är det förbjudet att hålla vilt i hägn utan tillstånd från Länsstyrelsen och något sådant tillstånd fanns inte. Enligt åklagaren har mannen begått jaktbrottet med uppsåt eller av grov oaktsamhet.

Mannen har även tränat en jakthund som fått förfölja låtit hunden förfölja vildsvin i hägnet under sommarmånaderna.

Som bevis har åklagaren fotografier, utdrag från sociala medier och en annons från köp- och säljsidan Blocket. Åklagaren anser att brotten bör ge dagsböter. Mannen har tidigare fått ett så kallat strafföreläggande men inte besvarat detta. Därför blir båda sakerna nu fall för Tingsrätten, skriver Ulricehamns Tidning.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser