Åtalas för olagligt vilthägn

Ulricehamn (JJ) Under förra året höll en mannen vilt i ett hägn utan tillstånd. Han åtalas nu för brott mot jaktlagen.

Enligt jaktförordningen är det förbjudet att hålla vilt i hägn utan tillstånd från Länsstyrelsen och något sådant tillstånd fanns inte. Enligt åklagaren har mannen begått jaktbrottet med uppsåt eller av grov oaktsamhet.

Mannen har även tränat en jakthund som fått förfölja låtit hunden förfölja vildsvin i hägnet under sommarmånaderna.

Som bevis har åklagaren fotografier, utdrag från sociala medier och en annons från köp- och säljsidan Blocket. Åklagaren anser att brotten bör ge dagsböter. Mannen har tidigare fått ett så kallat strafföreläggande men inte besvarat detta. Därför blir båda sakerna nu fall för Tingsrätten, skriver Ulricehamns Tidning.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser