Åtalas för älgjakt med skoter

Lycksele (JJ) En 50-årig man från Lycksele har åtalats för att ha spårat en älg med snöskoter och sedan skjutit den. Mannen riskerar fyra års fängelse för grovt jaktbrott.

Mannen är åtalad för att ha använt ett motordrivet fordon samt att han fraktade vapen på skotern utan tillstånd samt att han saknade jakträtt på området.
Älgen sköts i Åsele kommun i slutet av januari och dagen efter upptäckte en person spåren efter jakten. Polisen kunde följa spåren eftersom mannen släpat älgen efter skotern och spåren ledde fram till en fastighet.
Fastigheten ägdes av en släkting till 50-åringen och där fick polisen veta att älgen slaktats och sedan fraktats till 50-åringens garage i Lycksele.
50-åringen har sagt till polisen att han visste att marken tillhörde ett jaktlag där han tidigare jagat men att han inte längre hade någon jakträtt på området. När han fick syn på älgen sköt han den på cirka 100 meters avstånd.
Jaktlaget där älgen sköts vill ha 15 000 kronor i ersättning. Åklagaren anser att 50-åringens vapen och skoter ska tas i beslag.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser