Åtalas för älgjakt med skoter

Lycksele (JJ) En 50-årig man från Lycksele har åtalats för att ha spårat en älg med snöskoter och sedan skjutit den. Mannen riskerar fyra års fängelse för grovt jaktbrott.

Mannen är åtalad för att ha använt ett motordrivet fordon samt att han fraktade vapen på skotern utan tillstånd samt att han saknade jakträtt på området.
Älgen sköts i Åsele kommun i slutet av januari och dagen efter upptäckte en person spåren efter jakten. Polisen kunde följa spåren eftersom mannen släpat älgen efter skotern och spåren ledde fram till en fastighet.
Fastigheten ägdes av en släkting till 50-åringen och där fick polisen veta att älgen slaktats och sedan fraktats till 50-åringens garage i Lycksele.
50-åringen har sagt till polisen att han visste att marken tillhörde ett jaktlag där han tidigare jagat men att han inte längre hade någon jakträtt på området. När han fick syn på älgen sköt han den på cirka 100 meters avstånd.
Jaktlaget där älgen sköts vill ha 15 000 kronor i ersättning. Åklagaren anser att 50-åringens vapen och skoter ska tas i beslag.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser